Семінар для керівників міжнародних відділів український університетів «Інтернаціоналізація вищої освіти» (28.10.15)

28 вересня 2015 р. відбувся другий семінар «Інтернаціоналізація вищої освіти», ініційований Міністерством освіти і науки України разом з Національним Еразмус+ офісом в Україні та командою Національних експертів з реформування вищої освіти з метою обговорення актуальних питань розвитку міжнародної діяльності закладів вищої освіти України в контексті євроінтеграції.

Мета заходу полягала в обговоренні концептуальних засад процесу інтернаціоналізації вищої освіти та її основних інструментів. Тому актуальні питання для обговорення полягали в підході до управління міжнародною діяльністю у ВНЗ, проектному менеджменті, академічній мобільності, іноземних студентах (зміна порядку набору, видача запрошень, користування електр.журналом і тд.)
На захід було зареєстровано близько 50 керівників міжнародних відділів ВНЗ з різних куточків України: Київ, Запоріжжя, Харків, Суми, Дніпропетровськ, Житомир, Одеса, Кіровоград, Донецьк, Івано-Франківськ, Ніжин, Черкаси, Вінниця, Ужгород, Луцьк, Чернівці, Тернопіль, Полтава, Мелітополь.
Під час семінару Ганна Новосад, начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН, зосереджувала увагу на нових можливостях ВНЗ України з прийняттям нового Закону «Про вищу освіту», що надає ВНЗ автономію задля збільшення можливостей, підвищення активності та співпраці із закордонними університетами.
Під час презентації «Проектний менеджмент: реалізація проектів за програмою ЄС Еразмус+», директор Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана Шитікова звернула увагу на три головні напрямки програми: мобільність, співпраця та підтримка інтернаціоналізації. Світлана Шитікова розповіла про розширення географії партнерів України за міжнародними програмами (Нова Зеландія, Малайзія, Демократична Соціалістична Республіка Шрі-Ланка, Китайська Народна Республіка), про проекти кредитної мобільності та про можливість практичного стажування та підвищення кваліфікації за кордоном.

Учасники обговорили актуальні питання розвитку міжнародної діяльності закладів вищої освіти України в контексті євроінтеграції, зокрема академічна мобільність, спільні освітні програми подвійного диплому, проблеми реалізації міжнародних проектів, навчання іноземних студентів в Україні, визнання іноземних кваліфікацій в Україні.
Трансляція он-лайн: http://pedpresa.ua/138229-vebinar-32.html
Деталі щодо Семінару на офіційному сайті Міністертсва освіти і науки України за посиланням: http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2015/09/28/seminar-na-temu-%C2%ABinternaczionalizacziya-ukrayinskoyi-vishhoyi-osviti%C2%BB/

 

 

 

Семінар транслювався в режимі онлайн за посиланням: http://pedpresa.ua/138229-vebinar-32.html 
Деталі щодо Семінару на офіційному сайті Міністертсва освіти і науки України за посиланням: http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2015/09/28/ukrayinski-universiteti-sogodni-mayut-bilshe-instrumentiv-dlya-mizhnarodnoyi-spivpraczi/ 

Попередня Інституційні структури для управління процесом інтернаціоналізації та розбудови програм мобільності, ...